Projecten

Naast mijn reguliere werk, werk ik in mijn vrije tijd soms ook nog aan een aantal open source-projecten. Een aantal daarvan vind je hier.

Webshoot

Met Webshoot kan je simpel een screenshot van een website maken. Het maakt gebruik van de screenshotOne API, waar een (gratis )account voor nodig is.

Ontwikkelperiode: 2023 – heden

Webshoot

Browser Info

Mijn eigen browser-debugpagina. Op browserinfo.dev krijgt de bezoeker informatie te zien over zijn browser en computer, welke handig kunnen zijn bij het oplossen van bugs op websites. Op dit moment is de informatie nog erg simpel, maar het is de bedoeling dat erg gedetailleerd wordt, met de optie om deze informatie eenvoudig te delen.

Ontwikkelperiode: 2019 – heden

Browser Info

Mighty Form Validator

Mighty Form Validator is een client-side formulier-validatie plugin geschreven in javascript met focus op snelheid, eenvoud en makkelijk uit te breiden. Mighty Form Validator heeft geen afhankelijkheden van andere frameworks of libraries en werkt ‘out-of-the-box’.

Ontwikkelperiode: 2019 – heden

Mighty Form Validator op Github

Simple Social Share

Simple Social Share is een simpele manier om social share knoppen op je website te plaatsen zonder alle third-party scripts (inclusief tracking) van deze verschillende netwerken te laden. Het is gebaseerd op een blog van Jonathan Suh: Responsible Social Share Links. Begonnen als jQuery plugin en sinds september 2018 ook beschikbaar in vanilla javascript.

Ontwikkelperiode: 2016 – 2020

Simple Social Share op Github

Mighty Form Styler for jQuery

Mighty Form Styler for jQuery vervangt je select element voor een HTML lijst die wel eenvoudig te stijlen is met CSS. Met een klein beetje magie werkt het net als een normaal select element. Op dit moment alleen beschikbaar als jQuery plugin, het is wel de bedoeling dat er een vanilla javascript versie komt.

Ontwikkelperiode: 2013 – 2016

Mighty Form Styler op Github